Povestea unui bartender din Beirut.

Din ruine, în Top 50 baruri din lume.

Spectacolul lumii începe de cum ieșim din casa. Cu atat mai intens este acest spectacol atunci când călătorești și iti place sa observi oamenii care trec pe strada. Eu așa fac: mă plimb într-un ritm normal, dar, dacă sunt atenta, aflu (fără sa vreau) frânturi din viața unor necunoscuti. Bone și părinți care iau copiii de la școală, copii cu ghiozdane în spate ce povestesc ce au făcut la cursuri, trei prietene cochete ce fac window shopping și isi povestesc ce s-a mai întâmplat de la ultima lor întâlnire, cupluri îmbrăcate cu stil, ce se tin de mana și se plimba, o bătrânică ce și-a făcut singura piața, un tip la costum, ce programeaza în graba, la telefon, o întâlnire, turiști ce se opresc din drum pentru a sta la coada la înghețată. Culoare, viață, intensitate.

În scruta mea vizita la Roma, in timpul vizitei la amicii de la Terasa The Court, de langa Colloseum, l-am vazut la bar pe Jad. Am întrebat cine este și după câteva idei despre el mi-am dat seama ca este un personaj demn de poveste. Am stabilit ca în următoarea zi sa înregistrăm interviul. Așa am făcut! Pana sa pornesc acest proiect, cunoșteam astfel de oameni și stăteam de vorba cu ei, dar nu puteam impartasi asta și cu voi în totalitate. Acum, va duc în astfel de vizite de vis și pe voi, vizite în universul din jurul unor oameni care ne inspira. 

Jad este un om de la care am învățat ca din mic te faci mare, ca munca și pasiunea fac casa buna, ca șansa în viață nu te ocolește, dar ca trebuie și tu sa fii în locul potrivit, ca după fiecare cădere urmeaza o revenire acolo, sus. Sunt doar câteva. În timp ce stăteam de vorba cu el, mă gândeam cât de mic este Pământul atunci când oameni mici, ca mine și ca el, se întâlnesc și crează din acest moment o oportunitate de a împartasi și celorlalți idei despre viață venite din experiență.

Jad a descoperit arta unui bartender de când era minor. Astfel poate face doua lucruri: sa creeze și sa rămâna conectat cu oamenii. Dupa doua luni de munca în spatele barului, a câștigat prima lui competiție locală, în Beirut. După asta, a continuat sa participe la competiții, a câștigat fiecare concurs organizat în Beirut și astfel s-a calificat la World Class Global Final. 

Ușile i s-au deschis astfel, la doar 22 de ani, către lumea internațională a bartenderilor și către prima experiență DE TIP – BARTRIP. Apoi, a decis ca este pregătit pentru o noua provocare: BACARDI LEGACY, o competiție pentru cei mai buni dintre cei mai buni. A câștigat faza pe Liban, apoi a terminat printre primii la Sidney, la faza internațională, iar asta i-a adus multa promovare lui și barului la care lucra atunci.

Asa a început sa călătorească mai mult, sa fie invitat pentru a susține seminarii în diferite tari și sa facă GUEST SHIFT. Era momentul să-și deschidă propriul bar, inspirat din cultura japoneza, după ce călătorise mult prin Asia și se îndrăgostise de aromele de acolo…

Sper sa va placa vlogul!

Va las link-ul mai jos….

Love,

Anna

Your Dream Visits put into motion by www.travelmatters.ro

Publicat de Anamaria Gudu

Travel blogger. Life lover. Jurnalist. 14 ani de experiență. Realizator de reportaje: Travel, Lifestyle, Cazuri Sociale, Politica. Mama a doi copii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: