La Dolce Vita is back!

Happiness is a dry Martini and a good woman… or a bad woman. George Burns

Pasiune, amestecul perfect și un view de milioane. Terasa The Court a fost o lecție de eleganta italiana. Cine nu viseaza sa stea în compania potrivita și cu un pahar de Martini rece în mana în timp ce privește la Colosseum?

Nu sunt eu o mare bautoare, dar un Aperitivo made în Italy nu refuz niciodată. Am vrut sa merg în “cizma”, sa îmi fie preparat chiar de italieni, în baruri renumite și pot spune ca am descoperit abia acum adevăratul gust/adevarata tărie a acestor aperitive. 

MARTINI

Unul dintre cele mai sexy și sofisticate cocktail-uri din lume: Martini făcut de Matteo Zed, cocktail connoseur, m-a amețit din doua înghițituri. Combinația dintre gin și vermouth, in doua părți egale este foarte concentrata, de aceea, în Italia, Martini este băut mai mult de bărbați.

Dincolo de paharele executate ca la carte, m-a impresionat pasiunea bartender-ilor, care transforma arta de a face cocktail-uri în lifestyle. Sunt atât de meticuloși, de eleganți în prepararea lor și atât de fericiți sa vina zilnic la bar, încât te inspira.

 Am fost invitata de faimoasa și exclusivista terasa The Court, una dintre putinele cu vedere către Colloseum, în Roma. Aici am învățat ca retetele din spatele unui bar care se respecta sunt precum cele din bucătăria restaurantului. Fiecare pahar este o teorema, în care elementele isi multiplica valoarea în armonia aromelor și a gusturilor.

Shaken or stirred? 

Povestea spune ca primul Martini a fost agitat. 

Pentru iubitorii de Martini, care iubesc sa simtă puterea alcoolului, amesteci cocktail-ul. Dacă îl agiti va fi mai putin puternic.

Cu măslină sau cu lămâie?

Cocktail Connosseur, Matteo Zed:

“Jumatate-jumatate: gin și vermouth sec. 

“Cand cineva doreste un Dirty Martini, desigur ca îl vom servi cu măslină, dar cel clasic este cu o felie de lămâie.”

What about Vesper Martini, acea combinație “fatala” între gin și vodka?

Vesper este doar o rețeta din film. Ian Fleming a creat aceasta rețeta nestiind ce se întâmplă atunci când le amesteci pe cele doua…

Deci James Bond a fost un experiment?

Cinematografia este foarte importanta pentru industria cocktail-urilor. Multe cocktail-uri sunt inspirate din filme și multe filme sunt inspirate de cocktail-uri.

În lumea barurilor, Martini se prepara în aproximativ 20 de feluri diferite, iar în Italia este o băutură preferata de bărbați. Temperatura trebuie sa fie sub 0 grade, iar paharul congelat. Terasa The Court a fost o experiență grozava, la fel și întâlnirea cu Matteo, care mă așteaptă sa revin, dar nu pentru munca, ci cu gasca de prieteni. 

APEROL

Ne mutam la terasa Les Etoiles, pentru a vorbi despre al doilea aperitivo Made în Italy care îmi place mie: Aperol.

Luca Maliziola, cocktail designer Terasa Les Etoiles 

“Aperol este un cocktail tipic italian, care este compus dintr-o parte Aperol, un bitter italian foarte dulce, și o parte prosecco italian. Este un cocktail fresh, care se bea usor.”

Cine il comanda? Femeile sau bărbații?

În general, femeile, pentru ca este foarte dulce, nu are o aroma prea puternica și este la îndemână femeilor ca aperitiv.

CAMPARI

O zicala italiana spune așa: “Non ci può essere una bella vita dove non c’e buon bere!”Nu poți spune ca duci o viață buna fără o băutură buna!

Salvatore Fanciulli, cocktail designer Terasa Flavia

„Bitter Campari a fost inventat de Gaspari Campari, în 1860, care a deschis un bar care se numea “Cafeaua Prieteniei”. După moartea lui, moștenitorii companiei au fost  succesiv soția, apoi fiul, David. Ei au mutat barul din Novara la Milano. Acolo au deschis  “Cafe’ Campari”, apoi “II Camparino” și acolo a explodat succesul lui Bitter Campari.”

Campari este un lichior cu o tărie de 25 de grade, practic un amaro bitter, vândut din Italia în peste 180 de tari din toata lumea si este servit ca aperitiv în diferite combinații.

Cu o lejeritate specifica mâinilor unui cocktail designer, Salvatore ne aseaza pe bar 3 combinatii celebre: 

Prima: GARIBALDI, cu suc de portocale roșii de Sicilia, făcut în onoarea generalului Giuseppe Garibaldi, care purta haine roșii. 

A doua, NEGRONI, ce face parte din top 90 cocktail-uri recunoscute internațional, cu Bitter Campari, vermouth roșu și gin în 3 părți egale, combinație ceruta la bar, în sec  al XIX-lea, de contele Negroni, care i-a dat și numele; 

Și a treia, un Campari Spritz, mai amar decât Aperol Spritz, cu prosecco si soda.

Incearca-le și tu și spune-mi care este preferatul tău!

Love,

Anna

Dacă ți-a plăcut, nu uita sa apeși butonul SUBSCRIBE! 

O Vizita de Vis powered by

Publicat de Anamaria Gudu

Travel blogger. Life lover. Jurnalist. 14 ani de experiență. Realizator de reportaje: Travel, Lifestyle, Cazuri Sociale, Politica. Mama a doi copii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: