My choice: TOP 3 Rooftops in Roma

La Dolce Vita a revenit în Orașul Etern!

Stiti ca noi femeile suntem adesea comparate cu niște pisici. Dar pisicilor le place sa meargă pe acoperișuri. Așa ca am plecat în Roma și am făcut un tur al teraselor mele preferate. Așadar, iata top 3 rooftops din recomandările mele.

Terasa LES ETOILES

Atunci când vrei să-ți petreci timpul pe un Roof Garden, poți alege terasa Les Etoiles („Stelele”). Ai o vedere la 360 de grade. Panorama include Vaticanul și Castelul Sant’Angelo. Este o priveliște de milioane. Alte atu-uri, simțite de cei ce lucrează aici:

Luca Maliziola, cocktail designer:

„Este un job plin de emotie, pentru ca priveliștea compensează tot efortul nostru zilnic.”

Terasa Flavia

Pe acoperișul unui hotel de 4 stele din Roma. Este o adevarata grădina, plina cu flori, cu o vedere la 360 de grade. Are aproape 300 de metri pătrați, dar poate găzdui putin peste 60 de persoane. Ceea ce înseamnă ca ai acces doar dacă iti faci programare din timp pentru a-ți savura aici aperitivul și un cocktail pe acoperiș.

Aici, bar manager, Salvatore, mi-a preparat un Americano rece și aromat, cu 1/3 Bitter Campari, 1/3 Vermut rosso și un Splash de soda. 

Americano este un cocktail făcut în onoarea unui pugilist italian care s-a remarcat în America, atunci când a câștigat titlul mondial, Primo Carnera. L-au poreclit “Americanul” și apoi, el a inspirat acest cocktail.

Terasa OTIVUM

Este în buricul Romei. Ai vedere direct către Piazza Venezia, Altarul Patriei și vestitul Capmidoglio (Capitoliu). View-ul este de milioane, senzația este unica!

Otivm, numele în latina al terasei, înseamnă “a doua parte a zilei”, adică cea dedicata relaxării, iar locul îmi taie răsuflarea, pentru ca sunt fix langa clădirile-simbol din km 0 al Romei, care vorbesc despre istoria Italiei.

Daca ajungi aici, iti recomand un cocktail care mie mi-a plăcut poate cel mai mult din toate degustările! Otivm Spritz mi-a fost preparat de Enrico, jumatate brazilian, jumatate italian, bar manager și cocktail designer.

Iti spun doar ca este un cocktail pe baza de oțet de Yuzu, dar are și un strop de Martini.

Vezi reteta în vlog, mai jos…

Dacă ți-a plăcut, nu uita sa apeși butonul SUBSCRIBE! 

Love,

Anna

O Vizita de Vis powered by

Publicat de Anamaria Gudu

Travel blogger. Life lover. Jurnalist. 14 ani de experiență. Realizator de reportaje: Travel, Lifestyle, Cazuri Sociale, Politica. Mama a doi copii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: