Primul meu concert după pandemie.

Vama. The band. 

Pentru ca muzica trebuie făcută de cine știe sa o facă. Muzica este despre Savoir Faire, despre talent și despre tradiție în content de calitate.

Primul meu concert după pandemie m-a surprins atât de dornica de live music încât nu am mai ținut cont nici de canicula, nici de distanta de vreo 400 de km, din Constanta pana în Satul Zaga Zaga. În plus, amicii mei de acolo m-au invitat în calitate de vlogger oficial al evenimentului și fiind vorba și despre trupa Vama, eram deja acolo cu gândul cu cateva zile înainte…

Eu, vlogger oficial

Da, o postura noua, dar veche, totodata. Titulatura diferită. De fapt, mi-am făcut meseria de jurnalist, dar într-un mod mai relaxat, fără rigorile unei știri pentru TV. Prin urmare, a fost o noua provocare pentru ca:

  1. nu am mai fost pe teren de vreun an și ceva, dar îmi era tare dor sa intercationez cu oamenii; ador sa fac asta!
  2. am avut emoții; eram în centrul atenției în mod direct: la Tv nu vezi ochii privitorilor, aici ne zambeam și schimbam replici în real time
  3. obișnuita fiind cu regulile unei filmari pentru Tv, acum a fost ciudat sa fiu cât mai degajată, sa mă port și sa vorbesc liber, cumva…

Peste toate am trecut ușor datorită cadrului în care mă aflam. Atmosfera de concert în aer liber, pajiște cu iarba verde, oameni mișto (și în gândire, și în ținută), loc de desfășurare – magic, cu beculețe colorate, mese de lemn, loc de așezat pe baloți de paie, miros de natura și aer de libertate, frate!!!!

O libertate nebuna și buna, în același timp! Spun asta pentru a nu lasa sa se înțeleaga greșit ideea. Fiind vorba despre un concert Vama, oamenii care au venit să-i vadă pe Tudor Chirila și pe băieții din trupa, sunt oameni aleși pe sprânceană. Vorbim despre un public cultivat în timp de textele istețe scrise de Chirila, un public care înțelege mesajul, îl apreciază și se comporta, hai sa spunem, conform nivelului studiilor și minții lor. Așa se face ca am întâlnit oameni random, care însă nu au făcut greșeli gramaticale (un lucru la care tin mult, dar care este tot mai rar întâlnit, din păcate), oameni de toate vârstele (de la pustoaice de nici 20 de ani, la grupuri de maturi), oameni mișto îmbrăcați. A fost o senzație de multumire sufleteasca în mijlocul moldovenilor (recunoscuți ca fiind foarte deștepți) și, sper eu, reprezentativi pentru o felie tot mai mare din harta României noastre! Adevarul este ca trupa ce concertează reunește în fata scenei oamenii pe care i-a cultivat prin continulul muzicii ei. Când vorbim despre trupa Vama, cu Tudor Chirila frontman, mesajul este clar: așa artiști, așa fani! Toți faini! 

Cam așa pot descrie experiența, iar eu am făcut ce știu sa fac mai bine: sa stau de vorba cu oamenii și sa va aduc și vouă atmosfera de acolo. 

Celor care au fost la concert Vama, le mulțumesc pentru ca au devenit o parte atât de frumoasa din vlogul meu, cu emoția și cu vorbele lor witty. 

Celor care au ratat concertul, le spun ca mâine seara este concert IRIS, tot în Satul Zaga Zaga.

Tuturor va spun ca puteți trage cu ochiul la atmosfera de acolo, daca accesați link-ul de mai jos…

Love,

Anna

Publicat de Anamaria Gudu

Travel blogger. Life lover. Jurnalist. 14 ani de experiență. Realizator de reportaje: Travel, Lifestyle, Cazuri Sociale, Politica. Mama a doi copii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: